It’s pomegranate season!

pomegranate

 Mi-am facut un obicei de manca o rodie in serile in care ma uit la cate un film, pentru ca este o gustare extrem de sanatoasa  si pentru ca am la fel de multa ocupatie ca si cand as manca o punga de popcorn.

Rodiile contin vitamina B, acid pantotenic, potasiu, polifenoli antioxidanti, vitamina K, fier, fibre, fosfor, calciu, fier, magneziu, etc. Sunt excelente de aceea in anemii si stari de astenie.

Rodiile contin de trei ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde, considerate cele mai bogate surse de antioxidanti. De fapt, nu exista un alt fruct care sa contina o cantitate atat de mare de antioxidanti. Mai mult, rodiile contin o cantitate semnificativa de flavonoizi, antioxidanti ce impiedica formarea celulelor canceroase, ajutand la distrugerea celor existente. Preventiv, persoanele suspectibile imbolnavirii de cancer la prostata sau cancer la san sau cele care prezinta un risc inalt de imbolnavire cu astfel de afectiuni ar trebui sa consume rodii sau suc natural de rodii in mod constant.

Consumul de rodii ajuta la reglarea sistemului digestiv, combatand constipatia si crescand pofta de mancare. Gratie aportului vitaminic si de minerale, rodiile intaresc sistemul imunitar si maresc capacitatea de rezistenta a organismului in fata bolilor. Conform altor studii, consumarea fructelor de rodii in mod constant tine la distanta cancerul de colon si de prostata. Rodiile au un efect de medicament in cazul diabetului sau al limfomului.

Deoarece contin vitamine din complexul B, rodiile merita sa fie incluse in alimentatie atunci cand traversam perioade de stres si nevrozitate, in cazul depresiei sau al nelinistii persistente, dar nu numai… Totodata, rodiile sunt un tratament naturist eficient de prevenire a placii dentare.

Rodiile au un efect pozitiv si asupra pielii. Alte studii recente arata ca uleiul obtinut din seminte de rodii stimuleaza productia de colagen a pielii si previne ruperea fibrelor de colagen, impiedicand astfel imbatranirea pielii si formarea ridurilor. Prin urmare, uleiul de rodii mareste capacitatea pielii de a se reface, regenerand structura de colagen a pielii. Cremele naturale ce contin acest ingredient activ pot fi folosite cu succes in tratarea tenului ridat. La fel de eficiente sunt si mastile naturiste sau lotiunile continand suc de rodii. Totodata, uleiul de rodii stimuleaza keratinocitele, celule ce produc keratina, o proteina responsabila de rezistenta si flexibilitatea pielii.

[sursa: http://www.garbo.ro ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
14 − 4 =