Oatmeal cookies!

image

Aici puteți găsi rețeta completă după care m-am ghidat, însă dacă vreți sa încercați varianta mea, aceasta este puțin modificată:

Pe lângă stafide, am mai adăugat merișoare, semințe de floarea soarelui, nucă măcinată și cacao, iar în loc de faina alba,  am folosit neagră.

Timp necesar:
– cantarit, amestecat ingrediente: 10-15 min
– repaus in frigider: 1h (minim 30 min)
– dat forma si copt: ~ 5+12 min

Ingrediente:
– Unt (moale) 80% grasime: 150 g
– un ou mare
– Zahar vanilat: 1-2 pliculete
– Zahar brun: 110 g
– Faina alba, pentru toate scopurile: 135 g
– Bicarbonat de sodiu: jumatate de lingurita
– Scortisoara macinata: jumatate de lingurita
– Sare: maxim un sfert de lingurita
– Fulgi de ovaz (vezi nota): 160 g
– Stafide: 150 g
Alune de padure (prajite si sfaramate in bucati): 80 g

*Datorita făinii negre, fursecurile trebuie lăsate puțin mai mult la cuptor,  circa 15-17 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
12 + 29 =