mfantana

Momentul in care iti dai seama ca sistemul esueaza prin simplul fapt ca nu ne invata sa fim oameni, nu ne invata sa punem intrebari, nu ne invata sa fim curiosi, este momentul in care incepi sa te maturizezi, sa privesti lumea cu alti ochi. Acesta este si momentul in care iti dai seama de ce esti asa cum esti, ce te-a influentat sa iei anumite decizii sau de ce ai anumite fobii, poate chiar inexplicabile pana la un moment dat. (de ex. vorbitul in public: fobia de a vorbi in public poate aparea inca din primii ani de scoala, cand profesorul ridiculizeaza raspunsul unui elev sau se enerveaza pe el in loc sa aiba rabdare sa ii explice mai bine.)

Ne bazam pe parerea anumitor persoane orbeste, fara sa ne dam seama ca si ei vorbesc doar din perspectiva lor, din experienta lor, care de multe ori este limitata.

Cum putem trece peste asta? In primul rand, don’t take anything for granted! Pune intrebari! Documenteaza-te! Citeste!

Citind poti afla experientele altor zeci (chiar sute) de oameni, poti afla idei pe care le poti aplica in viata de zi cu zi, idei simple, la care, de altfel, nici nu te-ai fi gandit. Explorand zona de „self improvement” de pe Amazon, mi-a atras atentia o serie de carti scrise de autoarea Zoe McKey, Communication Coach and Bestselling Author:

Urmatoarele pe lista sunt:

Mai jos sunt cateva pasaje din cartile mentionate mai sus:

Imi place mult acest feature, oferit de kindle, prin care poti evidentia pasaje in timp ce citesti, iar apoi te poti intoarce la ele oricand, fara a fi nevoit sa „rasfoiesti” toata cartea.

ro_RO