Când a fost ultima dată când te-ai simțit inspirat? Când ți-ai permis ultima dată să visezi cu ochii deschiși? Eu personal, știu că am avut un blocaj în ultima perioadă, mai ales cu tot ce s-a petrecut în ultimul an și jumătate.

Source: Pinterest

Statul prea mult în casă – cauzat de “work from home / school from home “– aceeași rutină zilnică în care ne trezim și ne punem la birou, lucrăm 8h+, ne ocupăm de treburile casnice și încheiem ziua, doar ca să întoarcem în următoarea zi în același loc, fără ca de multe ori să vedem lumina soarelui, ne poate aduce într-o stare asemănătoare cu cea de depresie sau un fel de astenie de toamnă puțin mai gravă.

Avem nevoie să simțim că suntem conectați la natură, să vedem verdeața, cerul albastru, să auzim cântecul păsărilor. Avem nevoie de lumina soarelui pentru a fi fericiți și sănătoși (pe lângă faptul că ajută la producerea vitaminei D – atât de necesară organismului pentru asimilarea calciului, îți și oferă energie și o stare generală de bine). Acesta este și motivul pentru care ne întoarcem atât de revitalizați din concediile în care ne-am petrecut majoritatea timpului afară, la soare.

Dar chiar dacă, din păcate, nu putem fi într-un continu concediu și nici nu suntem atât de norocoși să avem parte de o climă mai mediteraneană, ar trebui să încercăm să ieșim cât de mult afară.

🌿 Biophilia 🌿

Nevoia umană de a fi conectat la natură – cunoscută și sub numele de Biophilia – nu a apărut doar de acum, de când am început să ne petrecem majoritatea timpului în casă, ci mai exact de când orașele mari au fost pustiite de spații verzi și umplute cu betoane.

Omul are nevoie de natură pentru a se simți inspirat, ea îl ajută să se detașeze, să se simtă liber, e un safe space în care poate să respire liber și să viseze. Acest fapt i-a motivat pe mulți designeri să țină cont de această nevoie și au creat conceptul de “biophilic design”, prin care au încercat să reînsuflețească viața dintre betoane cu ajutorul plantelor, făcând fie pereții exteriori ai clădirilor plini de plante, fie un colțișor sau perete verde în spațiile din interior.

[code_snippet id=6]

Dacă petreci mult timp acasă, încearcă să îți poziționezi biroul cât mai aproape de o sursă de lumină naturală. Să ai o fereastră in apropiere poate fi benefic și pentru ochi, deoarece este recomandat să mai iei din când în când câte o pauza de la monitor și să îți focusezi vederea înspre un obiect mai îndepărtat. Pe lângă asta, te vei simți mai puțin rupt de realitate.

Chiar dacă nu ești mare fan sau nu crezi că poți avea grijă de plante, e bine de știut că există câteva tipuri de plante de apartament care nu sunt deloc pretențioase și care sunt perfecte pentru a-ți putea amenaja un colțișor verde.

Bucură-te de soare și bucură-te de natură!

Îți doresc să ai o zi cât mai frumoasă!

ro_RO