În cadrul participării mele la Summitul Coaching.com, am asistat la o conversație de coaching pe tema noilor începuturi în care clienta a ales să se folosească de metafora albului. Aceasta a mărturisit că în ultima vreme preferă mult culoarea alb, atât în vestimentație, cât și în accesorii și elemente de decor, iar după puțină introspecție a realizat și semnificația acestei noi preferințe: asocierea ei cu un nou început. (Urma să înceapă un nou capitol în viața ei, în care fiul ei pleca la facultate în Europa și trebuia să se obișnuiască cu idea unei noi vieți.)

Cu toții simțim uneori nevoia de a începe de la zero, de a lăsa în urmă greșelile trecutului și de a deschide un nou capitol în viețile noastre sau uneori suntem împinși fără să vrem în acea direcție.

Pentru mulți, această idee de reînnoire este perfect simbolizată de o foaie albă de hârtie. Puritatea și simplitatea unei foi albe sugerează posibilități infinite și libertatea de a crea orice ne dorim.

De multe ori, când ținem în mână o foaie albă de hârtie, simțim acel amestec de anticipație și speranță, dar uneori și puțină neliniște față de necunoscut, ceea ce este foarte normal. Este ca și cum ne-am afla la pragul unui nou drum, neștiind exact unde ne va duce, dar fiind plini de optimism și dorință de a explora, mergem înainte. Fiecare linie trasată, fiecare cuvânt scris pe acea foaie reprezintă un pas înainte, o decizie, un vis care începe să prindă contur.

O foaie albă nu are istorie, nu are amintiri și nu poartă povara greșelilor. Este un teren fertil gata să fie cultivat cu ideile și aspirațiile noastre. Aceasta nu este doar un simbol al unui nou început, ci și o invitație la creativitate, curaj și auto-exprimare.

Este un memento că, indiferent de circumstanțe, avem întotdeauna abilitatea de a începe din nou și de a scrie un nou capitol în viața noastră, unul care reflectă adevăratele noastre dorințe sau noile noastre aspirații.

Ce simbolizează pentru tine această culoare? Ce simți când ai în față o foie albă?

ro_RO